Att ha en hemsida för sitt bröllop kan ha flera fördelar:


 1. Dela viktig information: En bröllopshemsida är en central plats där man kan dela viktig information med gästerna, som tid, plats och vägbeskrivning. Det kan också inkludera information om boende, aktiviteter och presentönskningar.
 2. Öka kommunikationen med gästerna: En bröllopshemsida ger också ett forum för kommunikation med gästerna. Man kan inkludera en gästbok där gästerna kan lämna hälsningar eller en RSVP-funktion för att bekräfta närvaro. Man kan också skapa ett kontaktformulär för gästerna att kontakta brudparet med eventuella frågor eller kommentarer.
 3. Skapa förväntan och entusiasm: Genom att inkludera information om bröllopet, brudparet och deras kärlekshistoria, kan man skapa en känsla av förväntan och entusiasm inför bröllopet. Det kan också vara ett sätt att dela bilder eller videor av förlovningsdagen eller andra förberedelser.
 4. Sparar tid och pengar: Att skapa en bröllopshemsida kan vara ett kostnadseffektivt sätt att dela information med gästerna. Det kan också spara tid och pengar genom att man inte behöver skicka ut information via post eller telefon.
 5. Skapa ett personligt och unikt utseende: En bröllopshemsida ger brudparet möjlighet att skapa ett personligt och unikt utseende för sin bröllopshemsida som matchar deras stil och tema. Det kan också inkludera personliga foton och detaljer som inte skulle passa på ett traditionellt inbjudningskort.

Sammanfattningsvis kan en bröllopshemsida hjälpa er som brudpar att kommunicera med gästerna, skapa förväntan och entusiasm inför bröllopet, spara tid och pengar, och skapa en personlig och unik upplevelse för både er som par och era gäster!

Theresé Thörne, Bröllopsfotograf i Stockholm, Bålsta, Åre, Båstad

Det finns såklart några potentiella nackdelar med att ha en bröllopshemsida också:


 1. Integritetsfrågor: Att dela personlig information på en offentlig plats kan öka risken för att informationen kan bli hackad eller stulen av någon med illasinnade avsikter. Det är viktigt att ta hänsyn till integritetsfrågor och säkerhet när man skapar en bröllopshemsida.
 2. Ökad stress: Att ha en bröllopshemsida kan också innebära en ökad stressnivå för er som par om de känner att de måste uppdatera den kontinuerligt eller svara på gästernas frågor snabbt. Det är viktigt att skapa en plan för hur man kommer att hantera eventuella frågor eller problem som kan uppstå på hemsidan, till exempel genom att helt delegera ut den uppgiften till någon annan.
 3. Risk för överdelning av information: Det kan vara lätt att överbelasta bröllopshemsidan med för mycket information eller för många funktioner, vilket kan göra det svårt för gästerna att hitta det de letar efter. Det är viktigt att vara selektiv med vilken information som inkluderas och att hålla layouten enkel och användarvänlig.


Det är alltså viktigt att tänka på integritetsfrågor och säkerhet när man skapar en bröllopshemsida, att ha en plan för att hantera eventuella problem och att vara selektiv med vilken information som inkluderas.

Här kommer också några tips på plattformar att bygga er sida i:


Ni kan såklart bygga er hemsida på något av de vanliga ställena för hemsidebyggen, såsom WordPress, Wix eller Squarespace. Men det finns också plattformar som erbjuder färdiga lösningar byggda specifikt för bröllop och de behov som ett brudpar kan tänkas ha:


 1. The Knot - en av de mest populära online-plattformarna för att skapa bröllopshemsidor. Det finns både gratis och betalda alternativ.
 2. WeddingWire - en annan populär online-plattform för att skapa bröllopshemsidor. Det finns också gratis och betalda alternativ.
 3. Zola - en annan plattform som gör det enkelt att skapa en personlig bröllopshemsida.
 4. Minted - en online-tjänst som erbjuder både bröllopsinbjudningar och en bröllopshemsida som kan matcha dina inbjudningar.
 5. Withjoy.com - ytterliggare en sida som erbjuder en plattform för planering, inbjudningar, hemsida m.m.
Theresé Thörne, Bröllopsfotograf i Stockholm, Bålsta, Åre, Båstad

Hoppas att du uppskattade detta inlägg

- är du intresserad av att läsa mer om eller boka en bröllopsfotografering?

Klicka här!