Theresé Thörne, Fotograf i Bålsta

Villkor

Villkor

Av- och ombokning

Jag erbjuder alltid kostnadsfri ombokning av er fotografering då jag vet att familjelivet ofta kantas av sjukdomar och annat oförutsett som kan komma i vägen för en bokad tid. Om du avbokar inom 14 dagar från bokningstillfället återbetalas hela bokningsavgiften. Vid "no show" faktureras hela avgiften, och nytt bokningsdatum innebär ny bokningsavgift. Obs! Vid bröllopsfotograferingar och minisessions gäller särskilt avtal.


Ångerrätt

Du har rätt att ångra din bokning inom 14 dagar och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar. Ångerrätt gäller ej på nedladdningsbara eller framkallade produkter eller vid bokning av minisessions, då omvandlas din bokningsavgift till ett presentkort att använda mot en familj- eller gravidfotografering vid passande tillfälle.


Användningsrätt

Jag som fotograf har rätt att använda de framställda fotografierna på följande sätt:

 • Publicering på min hemsida.
 • För egen marknadsföring/annonsering i tryckt eller digital form.
 • För egna sociala kanaler(Instagram, Facebook etc.) 
 • Avidentifierade bilder (där personer ej går att identifiera) även på andra medier än nämnda ovan.
 • Tävlingar i fotografering.

Du som beställare äger rätt att använda köpta filer på följande sätt:

 • Skapa, beställa och framkalla fotoprodukter för eget bruk.
 • Publicering i personliga kanaler på internet exempelvis Facebook och Instagram.
 • Övriga syften som skriftligen godkännes av fotografen
 • Bilder ska alltid återges i originalform, egen redigering eller användning av filter är ej tillåtet(undantaget Instagrams automatiska beskärning). Önskar ni en särskild bild i svartvitt så ordnar jag självklart det utan extra kostnad.


Ange gärna mig som fotograf med namn eller länk i samband med bild på internet.

Ingen part får under några omständigheter sälja bilderna vidare utan den andre partens skriftliga tillstånd.


Fotograferingsarvode och annan ersättning

 • Beställaren betalar för fotograferingstid samt produkter/bilder enligt överenskommelse.
 • Bokningsavgiften faktureras innan fotograferingen, och eventuella tillval faktureras efter urval, innan leverans.


Bildurval/redigering

 • Bilder för påseende/urval levereras genom ett personligt online-galleri. Länk till galleriet skickas via mail och denna går att dela med flera användare.
 • Övergripande redigering av hela galleriet ingår i startpriset, önskas mer avancerad redigering(exempelvis borttagning av sår/utslag) tillkommer en extra kostnad. Önskar ni en särskild bild i svartvitt så ordnar jag självklart det utan extra kostnad.
 • Jag fotar i ett format som kallas för RAW, det innebär att bilderna direkt från kameran ser lite tråkiga ut men med rätt redigering förvandlas till magi! Därför delar jag aldrig med mig av några originalfiler - men lita på att ni får alla russinen i kakan i högupplöst format redo för framkallning och förstoring. 
 • Alla fotografer har olika tekniker och stil för fotografering och redigering av bilder, vid bokning hos mig godkänner ni min bildstil och förstår att bilder från tidigare fotograferingar endast är en indikation på vad ni kan förvänta er, att återskapa en tidigare fotografering är i det närmaste omöjligt då ljuset och naturmiljöer hela tiden förändras.


Presentkort

Alla presentkort är giltiga på bokningar som görs 1 år från och med köpet och kan ej återlösas mot kontanter.


Fakturering

Fakturor skickas genom Billogram och du har alltid 30 dagar från att fakturan skickas till förfallodatum förutsatt att fotograferingen inte bokats in med kortare varsel(undantag för minisessions, se bokningssida för aktuell information). Faktura ska alltid vara betald innan fotografering. Efter 2 påminnelser utgår dröjsmålsränta(10%) samt påminnelseavgift(300SEK).


GDPR

De kontaktuppgifter som lämnas vid bokning och fakturering sparas på säker plats i 7 år, detta i enlighet med lagen om bokföring.

Theresé Thörne, fotograf i Bålsta

Follow me on Instagram