Praktiska detaljer


När vi har bokat in dag och tid för vår fotografering skickar jag en faktura på bokningsavgiften, denna avgift återbetalas vid avbokning fram till 14 dagar efter bokning, och kom ihåg att du alltid har möjlighet att boka om din fotografering till ett nytt datum vid sjukdom eller hastigt uppkomna förhinder. I bokningspriset ingår en timmes fotografering samt 5st högupplösta och redigerade bilder, vill ni fotas i fler mer avancerade ombyten eller på olika platser så att tiden överskrider 60 minuter räknas det som två bokningar.

Eftersom vi bor i underbara Sverige kan det såklart även hända att vi inte har vädret på vår sida och då bokar jag om till ett nytt datum som passar er.


Okej, fotograferingen är nu bokad med datum och tid, men vad händer nu? Vi bestämmer tillsammans lämplig plats att hålla fotograferingen på, jag letar ständigt efter nya vackra miljöer att fota i men har såklart redan mina egna små smultronställen. Ni kan själva välja vilken typ av miljö som passar er bäst - är det vid Mälaren, i skogen eller på en böljande äng? Har ni egna önskemål kring val av plats försöker jag självklart tillgodose dessa om det är möjligt, det är dock inte bara miljön som avgör om en plats är lämplig, det viktigaste är hur ljuset faller. Därför kan en plats till exempel vara perfekt under "golden hour" - sista timmen innan solnedgång, men mindre bra mitt på dagen.

Parfotograf i Bålsta

Förberedelser


Planera för att alla inblandade under fotograferingen ska ha fått sina basala behov tillgodosedda innan ni kommer till mig, trötta och hungriga personer blir aldrig lika bra på bild som mätta och utvilade - och glöm inte att gå på toaletten!


Ofta är det en av parterna i förhållandet som är drivande i beslutet om att boka en fotografering. Jag har full förståelse för detta och gör mitt allra yttersta för att vinna över eventuella skeptiker på min sida, men det kan vara bra om ni pratar igenom innan vad ni har för förväntningar på vår fotografering och kontakta gärna mig om det är något jag kan hjälpa till att klargöra.

Parfotograf i Bålsta
Parfotograf Bålsta
Fotograf Bålsta

Klädval


Att föredra:

  • Jordnära och naturliga nyanser
  • Enhetlig färgskala
  • Lager på lager
  • Textur, exempelvis stickat, denim, spets och volanger
  • Kom ihåg att även skor kommer att synas på bild, välj därför neutrala skor som passar stilen på kläderna, men om vädret tillåter rekommenderar jag att ni är barfota!


Ni väljer såklart helt själva vilka kläder ni vill ha på er fotografering, men neutrala kläder i liknande färgskala ger ett lugnare intryck, passar bättre in i naturmiljöer och låter er två och er kärlek hamna i fokus. En liten färgklick kan dock vara uppiggande och ge era bilder en personlig touch!

Vid kallare väder är flera lager med ull närmast kroppen oslagbart, och behåll gärna halsduk, vantar och mössa på för riktigt mysiga och stämningsfulla foton.


Undvik gärna:

  • Svart och kritvitt
  • Väldigt mörka nyanser
  • Skarpa kulörer
  • Plagg med stora tryck, mönster eller text - dessa har en tendens att dra fokus från personen


En annan aspekt att fundera över är om ni har någon speciell placering i hemmet i åtanke för förstoringar - välj då en färgskala som passar bra in med övrig inredning.

Det absolut viktigaste när det gäller valet av kläder är dock enkelt - klä er i plagg som ni gillar och framförallt känner er bekväma i. Trivs du inte i klänning? Skippa det! Har din partner aldrig skjorta annars - välj något annat. Och den där urfina tröjan i ull som kliar och sticks - nej den är nog inte optimal just vid fotograferingen!


Inspiration

Dags för fotografering!


Äntligen är dagen kommen och vi ses för er bokade fotografering. Vi börjar med att prata lite och jag ställer en del frågor för att få veta mer om vilka ni är - detta för att nu kunna fånga mer av era personligheter på bild. Jag brukar börja med några enklare "poser" för uppvärmning, ni får kanske gå lite fram och tillbaka eller kramas lite lätt. Men efter det börjar det roliga! Jag ger er olika utmaningar, bus och uppmaningar för att skapa äkta kontakt och känslor mellan er. Mitt mål är inte bara att skapa fina bilder för er att spara för framtiden - jag vill att detta blir den bästa dejten ni någonsin kunnat tänka er!

Parfotograf i  Bålsta

Vad händer sen?


Ungefär 5-10 arbetsdagar efter fotograferingen skickar jag er en länk till bildgalleriet för att ni ska kunna göra ert urval. I detta galleri finns alla bilder från fotograferingen som inte är suddiga, innehåller konstiga miner eller är dubbletter i färdigredigerad version. Oftast levereras ca 30 bilder i ett galleri och länken kan ni även dela med nära och kära hur många gånger ni vill.

När ni har gjort ert urval skickar jag en länk till ett nytt galleri där de valda bilderna finns att ladda ner i två format, ett högupplöst som ni kan använda för framkallning och förstoring och ett webbupplöst anpassat för bästa resultat i sociala medier. Därefter skickar jag även en slutfaktura om ni väljer att köpa till fler än de 5 filer som ingår i bokningskostnaden*.


Jag fotar i ett format som kallas för RAW, det innebär att bilderna direkt från kameran ser lite tråkiga ut men med rätt redigering förvandlas till magi! Därför delar jag aldrig med mig av några originalfiler - men lita på att ni får alla russinen i kakan i högupplöst format redo för framkallning och förstoring.


*Ångerrätt gäller ej på digitala filer eller beställda produkter

Fotograf i Bålsta

Jag har endast ett begränsat antal tider tillgängliga varje månad, boka nu via knappen nedan för att säkra er fotografering!

Follow me on Instagram