Nu tänkte jag prata lite om redigering!


I alla fotograferingar hos mig ingår självklart redigering av era bilder, jag fotar som nästan alla fotografer i ett format som heter RAW. Man kan nästan jämföra det med att fota med film, bilderna måste nämligen framkallas eller redigeras digitalt för att de ska nå sin fulla potential. Därför kan det också ta upp till 2 veckor innan jag levererar hela ert galleri - jag lägger stor vikt vid att varje bild redigeras till sin fulla potential.


Här kommer ni att få se några exempel på hur bilder kan se direkt när de kommer ur kameran samt färdigredigerade:

Barnfotograf i Bålsta
Familjefotograf i Bålsta

Mer avancerad redigering


Ibland blir inte platsen eller rekvisita exakt så bra som man har tänkt sig, och då kan det krävas lite mer manipulation av bilderna för att resultatet ska bli som planerat. Vi kör en liten "Finn två fel":

Hittade ni den lilla orangea påsen vi sitter på som jag redigerat bort? Huset är såklart svårt att missa men visst är det trevligare med en helt naturlig bakgrund utan byggnader? Den här typen av redigeringar behöver jag sällan göra vid en fotografering eftersom det är enklare att justera rekvisita eller bakgrund genom att byta vinkel när man fotar men vid självporträtt är det svårare!


Självklart kan jag även redigera bort mindre skavanker som skrapade knän, men jag kommer aldrig manipulera kroppsformer eller ta bort personlighetsdrag som ärr och rynkor eftersom dessa små saker är det som skiljer oss från varandra och gör oss alldeles unika!

Vid en barnfotografering eller familjefotografering med flera personer kan det ibland vara svårt att få till den där gruppbilden där alla ser lika glada och harmoniska ut, då kan jag i vissa fall byta ut vissa element från en bättre bild - till exempel ett huvud. På bilden ovan har jag klippt in mitt eget huvud från en annan bild, eftersom jag tydligt pratade på originalbilden.

Nu njuter vi alla av den härliga våren som är på ingång, passa på att boka er fotografering då vårtiderna är populära och snabbt tar slut!