Men hjälp! Hur ska vi klä barnen till fotograferingen?


Först och främst vill jag ge mina viktigaste tips:

  1. Se till att barnen är bekväma - hoppa över kliande plagg och tvinga inte på någon en klänning eller skjorta om hen inte brukar ha det eller är bekväm i det.
  2. Klä barnen efter väder, är det kallt så är det bra med flera lager och alltid ull närmast kroppen - är det tvärtom varmt så väljer vi svala och luftiga plagg i bomull och linneblandningar.


Okej nu har vi grunden lagd, och har bara det roliga kvar! Jag har som ni kanske redan vet jobbat många år i en Lindexbutik, bland annat genom att styla skyltdockor och bygga inspirerande häng i butiken. Förutom denna erfarenhet har jag även privat ett brinnande(snudd på ohälsosamt) intresse för barnkläder. Jag vill därför i det närmaste kalla mig själv för expert på området! Hösten är dessutom min absoluta favoritsäsong och jag har redan finkammat utbudet hos kedjorna och plockat ut mina favoriter som funkar lika fint till fotograferingen som på förskolan!


Generella tips:

  • Leta efter naturnära nyanser - dessa plagg utgör basen i outfitsen
  • Välj sedan en eller flera kickfärger från samma färgfamilj som adderar mer personlighet till era bilder
  • Stickat! Oavsett säsong är stickat ett säkert kort då strukturen ger liv i bilderna och blir vacker på bild. Extra spännande blir det att välja stickade byxor eller varför inte en klänning istället för den klassiska tröjan?
  • Detaljer, detaljer, detaljer - en enkel tröja blir genast roligare om den är i ett våfflat material eller har fina knappar, en klänning med volang eller krage ger mer djup i bilden och att vika upp byxben och ärmar lite slarvigt gör mycket mer för helhetsintrycket än man tror!
  • Jobba med lager på lager! En kofta blir pricken över i:et på sommarklänningen och ett par enkla jeans med en t-shirt får genast en mer genomtänkt känsla om du adderar en stickar tröja.

Här kommer några av mina bästa tips på plagg att investera i inför den nya säsongen!


Theresé Thörne, Fotograf i Bålsta höstinspiration

H&M baby Exclusive

Här kan du lita på att du alltid hittar klassiska godbitar med vackra detaljer som checkar av många av tipsen på min lista - oavsett säsong! Leta efter naturnära nyanser som samspelar fint med varandra och går att matchas i oändligt både med varandra och med andra färger - jag ser tillexempel massor av plagg här ovan som kan funka lika fint i jul tillsammans med röda plagg eller tomteluvor!

Theresé Thörne, Fotograf i Bålsta höstinspiration

Lindex

Okej, jag är kanske lite partisk efter mina 10+ år på detta företag men rackarns vad Lindex har steppat upp sin design på barnavdelningen de senaste åren!

Ribbat som är en av mina absoluta favorit-strukturer går nu att hitta i mängder av olika modeller och färger och dessa stickade tröjor är bara ett måste i mina barns garderober i höst! Grönt och orange är mina go-to färger så här års och jag tycker att Lindex har lyckats extremt bra med nyanserna i år.

Kappahl

Kan man ens göra en höstspaning utan att inkludera numera klassiska Newbie?

Nej jag tror faktiskt inte det men i år tycker jag att även Kappahls vanliga sortiment är mycket fint, den stickade tröjan i tre färger har vi ju sett varianter av i flera säsonger hos andra märken men det gör den inte mindre snygg för det, och den rutiga skjortjackan är kanske det coolaste plagget just nu?

Det här var några av mina tips för hösten 2021!

Hittade du något du gillar?